Bavarske perece
400 g brašna ,
1 kasikica soli i šećera
1 kvasac
2 dcl mlijeka
50 g margarinaZamijesi glatko tijesto i ostavi da se udvostruči.
- 2 l vode i sodu bikarbonu staviti da prokuha.
![](https://8036e755e8.cbaul-cdnwnd.com/bba3300c13bba5267b27a6b005e7aa41/200000413-5053550537/70941882_387373575288206_9163320169194323968_n-7.jpg?ph=8036e755e8)
![](https://8036e755e8.cbaul-cdnwnd.com/bba3300c13bba5267b27a6b005e7aa41/200000407-b8726b8727/70710142_374142750207727_9030345503514034176_n.jpg?ph=8036e755e8)
Podijeli tijesto na 12 dijelova, razvuci u valjak i umotati u oblik pereca. Ubaciti na 10 sekundi u prokuhalu vodu i staviti na pleh.
Posuti morskom soli (ja sam imala morsku sol s dvije vrste papra koji daju onaj pravi "touch").
Peći dok ne porumene na 200 stupnjeva🥨
Zanimljivosti
Perece
su prvi put napravljene u samostanima u srednjem vijeku, a njihov oblik
je predstavljao prekrštene ruke svećenika. Njihov jednostavan recept - voda
i brašno - omogućavao je da se mogu uvijek jesti, čak i
tijekom Velikog posta, kada su kršćani postili od mliječnih proizvoda
ili jaja.