Kupus kifle
Tijesto
- 1 kg brašna
- 1 žlica soli
- 1 žlica šećera
- 3 dcl mlijeka
- Kvasac
- 2 dcl ulja i vode
Fil
- Margarin
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- sol
Priprema
- TIJESTO: U mlako mlijeko staviti kašikicu u šećera s kvascem i čekati dok se ne digne smjesa. Kada se smjesa digne u zdjelu staviti brašno, sol, ulje i mlake vode i to sve zamijesiti.
- Ostaviti tijesto da se digne na toplom mjestu.
- FIL: Sve pomiješati i probati jel dovoljno slano. Margarin možete istopiti ali i mazati onako u komadu po tijestu.
- OBLIKOVANJE: Razvaljati tijesto uzduž i namazati s filom. Zarolati i rezati u trokute. Namazati pleh uljem, a potom redati izrezane trokute i peći na 200 stupnjeva dok ne porumene. Po želji posuti sezamom.
